Cauta pe blog

Remedii naturiste pentru maini si picioare reci

Stimuleaza circulatia perifarica superioara si inferioara pentru o circulatie a sangelui cat mai buna folosind remedii naturiste foarte usor de urmat.

Bea ceai revigorant de plante
Amesteca cate o lingura din urmatoarele ceaiuri:

-         paducel
-         talpa gastei
-         macese
-         urzica
-         coada calului

Foloseste patru linguri din acest amestec la un litru de apa si prepara-l sub forma de infuzie. Lasa la racit, strecoara si consuma zilnic pana se amelioreaza senzatia de maini si picioare reci.

Masaj cu macerat cu ardei iute
Fa un amestec din cinci lingurite de ardei iute maruntit, o jumatate de pahar de otet si 250 ml alcool. Lasa preparatul sapte zile la macerat si apoi pastreaza-l in sticlute inchise la culoare. Maseaza-ti mainile zilnic cu aceasta solutie.

Ginko Biloba
Prepara o infuzie din doua lingurite de frunze maruntite de planta, la o cana cu apa. Lasa la infuzat cca. 10 – 15 minute, iar dupa aceea strecoara. Este recomandat in insuficienta circulatorie periferica.

Bai cu extract de Nalba
Se pun dimineata 100 grame de planta in doi litrii de apa si se tine amestecul 10 ore la rece. Apoi incalzeste solutia si stai seara cca. 20 de minute cu picioarele scufundate in aceasta compozitie. Pentru rezultate optime se fac astfel de bai de 2-3 ori pe saptamana.

Vin tonic cu hrean
Intr-un litru de vin rosu, natural, pune 15 linguri de hrean proaspat dat pe razatoarea fina si o jumatate de lingurita de piper negru macinat. Astupa sticla si lasa continutul la macerat pentru 9 zile, dupa care filtreaza-l. Se iau cate 3-4 lingurite din acest amestec inainte de fiecare masa.

Infuzie de paducel

Se face o infuzie concentrata dintr-o lingura de flori sau de fructe bine maruntite de paducel la o cana (250 ml) de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 – 15 minute, apoi se strecoara. Se bea in fiecare zi cate un ceai de paducel astfel preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu