Cauta pe blog

Expresia "Mi-a mancat ficatii", adevarata?

De cate ori nu ati auzit aceasta expresie, ca repros, sau spusa de cineva la nervi, care a depasit sau a iesit recent dintr-o relatie profesionala sau sociala stresanta si neproductiva.

Aceasta expresie, este confirmata de medicina traditionala chineza, pe baza unui studiu amanuntit privind cele 7 sentimente - furia, tristetea, bucuria, ingrijorarea, teama, spaima si suferinta sufleteasca.

Aceste sentimente traite la extrem duc la aparitia bolilor.
Fiind totusi singurul organ care are capacitatea de a se regenera, ca marime ocupand majoritatea spatiului drept superior a cavitatii abdominale, ficatul, este cel mai mare organ al corpului uman si are principala functie de a filtra si purifica sangele, poate si de aceea a fost inclus in expresie, sugerand idea de atac asupra organului care indeplineste functia de detoxifiere, cel ce apara, scutul organismului in interactiune cu mediul inconjurator.

Expresia isi are rolul bine definit si adevarat, deoarece sentimentul de furie intensa afecteaza grav ficatul. Afectat, la randul sau prin disfunctionalitate influenteaza negativ si restul organelor. Simptomatologia asociata acestei dereglari se recunoaste prin dureri de cap, atac vascular, atac cerebral, nesiguranta in luarea deciziilor, cresterea tensiunii arteriale si ameteli.

De preferat este sa ne tinem emotiile in frau, fie ele si de bucurie. Manifestate prea intens, repetate si tumultos pot influenta negativ starea noastra de sanatate, dupa cum bine ati intuit, mai exista si expresia "A murit de ras", care probabil isi are si ea originea intr-un sambure de adevar. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu