Cauta pe blog

Imagini live din spatiu, webcam pe Statia Spatiala Internationala

Poate muti dintre voi va intrebati cum arata pamantul din spatiu, cum e sa orbitezi in jurul pamantului daca ai fi pe ISS (International Space Station) in timp real. Ai ocazia sa vezi acest lucru, live, oricand, accesand webcam-ul instalat special pe ISS care transmite non-stop imagini, atat cu interiorul si exteriorul ISS, cat si imagini video si audio cu echipajul din timpul misiunilor din afara statiei si sa auzi conversatiile echipajului cu turnul de control.

Webcamul este activ non-stop si atunci cand echipajul ISS este in contact cu echipajul de pe pamant. Uneori se intampla sa se piarda semnalul video, iar atunci o sa observati un ecran albastru, dar acest lucru se intampla pe scurte perioade de timp. ISS orbiteaza complet pamanul la fiecare 90 de minute, veti observa un rasarit si un apus de soare la fiecare 45 de minute. 

Cand ISS este pe partea intunecata a pamanului, camera va arata ecranul negru, dar prin rotatie veti observa si imagini spectaculoase cu luminile oraselor care sunt la momentul respectiv in cadrul webcamului.

Intra acum pe >>>> ISS webcam

Pentru a vedea transmisiile din toate unghiurile de filmare ale webcamului, trebuie sa stati online cel putin 45 de minute.


Uneori trebuie sa ne indreptam privirile catre cer pentru a ne elibera de greutatile cotodiene, sa vedem intreaga panorama si abia atunci o sa realizam cat de mici si neinsemnati suntem si totodata cat de rari si pretiosi.



Pentru pasionatii filmelor cu spatiul cosmic am cateva filme de referinta:
outer space movies - the best of the best

- Gravity
- Mission to Mars
- Apollo 13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu