Cauta pe blog

Cum faci curatenie in bucatarie fara chimicale

In primul rand, cel mai important lucru, daca curatam cu chimicale sau fara trebuie sa ne protejam mainile purtand manusi de protectie doamnelor pentru a avea o piele sanatoasa si stralucitoare si o manechiura impecabila.

Frigiderul
Se spala o data la 5 - 10 zile cu apa calda in care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu, acesta avand rolul de a dezinfecta si a absorbi mirosurile neplacute.
Pentru mirosurile neplacute din frigider, se poate pune pe o farfuriuta cu o jumatate de lamaie proaspat taiata.

Aragazul
Poate fi tapetat cu folie de aluminiu initial, iar dupa murdarire folia se va arunca la gunoi si va ramane mult mai putin de curatat.
Curatarea aragazului se face prin stergere cu un burete imbibat cu apa si bicarbonat de sodiu. Rugina de pe arzatoarele aragazului se indeparteaza cu un glaspapir. Se tin initial 10 - 15 minute in apa cu sare, apoi se vor curata, se vor clati si se vor sterge cu o carpa de bumbac.

Chiuveta
Se curata de rugina cu otet fierbinte, in care se dizolva putina sare de bucatarie. Pentru a evita infundarea chiuvetei se recomanda ca pe gura de scurgere a chiuvetei sa se puna o sita deasa, astfel se va evita infundarea cat si acumularea de resturi alimentare care in timp devin o sursa periculoasa de microbi.

Robinetele
Cele nichelate isi recapata stralucirea daca sunt sterse cu otet cu sare, sau putem sa le frecam cu zeama de lamaie, iar apoi le spalam cu apa cu sapun si le vom sterge cu o carpa uscata.

Blatul de bucatarie
Se curata cel mai bine cu un burete ud pe care se presara putin praf de copt. Este indicat acest procedeu in detrimental chimicalelor pentru ca blatul este un instrument important in pregatirea mancarii.

Gresia
Se curata foarte bine cu apa in care s-a dizolvat o lingura de amoniac. Se freaca apoi bine cu un burete si se clateste cu apa din abundenta.

Servetelele din plastic si musamalele

Se spala ideal cu apa calda cu sapun si apoi se clatesc cu apa rece. Pentru a evita crapaturile in timp este indicat sa fie sterse din cand in cand cu un amestec din parti egale de ulei si otet. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu