In primul rand,
cel mai important lucru, daca curatam cu chimicale sau fara trebuie sa ne
protejam mainile purtand manusi de protectie doamnelor pentru a avea o piele
sanatoasa si stralucitoare si o manechiura impecabila.
Frigiderul
Se spala o data
la 5 - 10 zile cu apa calda in care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu, acesta
avand rolul de a dezinfecta si a absorbi mirosurile neplacute.
Pentru
mirosurile neplacute din frigider, se poate pune pe o farfuriuta cu o jumatate
de lamaie proaspat taiata.
Aragazul
Poate fi tapetat
cu folie de aluminiu initial, iar dupa murdarire folia se va arunca la gunoi si
va ramane mult mai putin de curatat.
Curatarea
aragazului se face prin stergere cu un burete imbibat cu apa si bicarbonat de sodiu.
Rugina de pe arzatoarele aragazului se indeparteaza cu un glaspapir. Se tin
initial 10 - 15 minute in apa cu sare, apoi se vor curata, se vor clati si se
vor sterge cu o carpa de bumbac.
Chiuveta
Se curata de
rugina cu otet fierbinte, in care se dizolva putina sare de bucatarie. Pentru a
evita infundarea chiuvetei se recomanda ca pe gura de scurgere a chiuvetei sa
se puna o sita deasa, astfel se va evita infundarea cat si acumularea de
resturi alimentare care in timp devin o sursa periculoasa de microbi.
Robinetele
Cele nichelate
isi recapata stralucirea daca sunt sterse cu otet cu sare, sau putem sa le
frecam cu zeama de lamaie, iar apoi le spalam cu apa cu sapun si le vom sterge
cu o carpa uscata.
Blatul de bucatarie
Se curata cel
mai bine cu un burete ud pe care se presara putin praf de copt. Este indicat
acest procedeu in detrimental chimicalelor pentru ca blatul este un instrument
important in pregatirea mancarii.
Gresia
Se curata foarte
bine cu apa in care s-a dizolvat o lingura de amoniac. Se freaca apoi bine cu
un burete si se clateste cu apa din abundenta.
Servetelele din plastic si musamalele
Se spala ideal
cu apa calda cu sapun si apoi se clatesc cu apa rece. Pentru a evita
crapaturile in timp este indicat sa fie sterse din cand in cand cu un amestec
din parti egale de ulei si otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu