Cauta pe blog

Cum sa faci galusti mari si pufoase

Cateva sfaturi utile de inceput

- galustile se adauga atunci cand supa fiebe (incet - altfel se dezintegreaza);
- grisul trebuie sa aiba culoarea alba (sa fie in termenul de garantie - altfel sa nu va asteptati la reusite spectaculoase);
- dupa preparare, pasta pentru galusti se foloseste imediat - daca asteptati prea mult riscati sa se umfle grisul pana sa puneti galustile in oala, iar ideea e sa se umfle in oala nu in castronul in care le-ati preparat! :).



galusti mari si pufoase



Ingrediente

3 oua
gris
praf de copt - un varf de cutit


Modul de preparare

Secretul consta in praful de coptAsigurati-va ca supa fierbe cand incepeti sa faceti galustile. Puneti intr-un castron cele 3 oua si bateti bine cu o furculita, apoi adaugati gris in ploaie si amestecati pana cand se face o pasta moale, acum adaugati un varf de cutit de praf de copt si amestecati in continuare, mai puneti putin gris pana cand furculita lasa urmele mestecatului in gris - nu trebuie sa fie tare dar nici sa curga. 

Pasta e pregatita sa fie adaugata in supa. Folositi la adaugarea galustilor o lingura rotunda si adaugati cate o jumatate de lingura pentru fiecare galusca. Dupa ce ati adaugat toata cantitatea, lasati sa fiarba supa la foc mic 3 - 5 minute - apoi da-ti focul mai tare cca. 15 minute. Ele incep sa se umfle in maxim 10 minute. Incercati o galusca sa vedeti daca este coapta la mijloc. De obicei cand sunt fierte, galustile se lasa la fund. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu