Cauta pe blog

Leacuri populare stravechi cu nuci

Tratamente cu nuci

Femeile in pericol de a pierde o sarcina trebuie să ia 10 miezuri de nuca pe care se le piseze împreună cu o lingurita de seminte de castraveti.. Se înghite acest amestec cu un pahar de apa de izvor.

Bubele dulci, (eczemele infectioase care produc mancarimi) trec data sunt unse timp de 9 zile la rând cu miez de nuca proaspăt pisata amestecata cu ulei de floarea soarelui presat la rece.

Osul mort (tuberculoza osoasa) se trateaza cu miez de nuca si se amesteca bine in gura si apoi se aplica direct pe locul afectat înfăşurându-se cu frunza si lasindu se sa stea o vreme minim 1 ceas.

Cojile verzi de nuca
Toamna când se scutură nucile pe pământ cade si invelisul verde carlos - cojile verzi de nuca.
Se aleg numai fragmentele tarii verzi, coaja moale galbena sau negricioasa se arunca. Cojile se usuca in strat subtire si se folosesc intr-o serie de afectiuni

Negii
Se usuca si cad daca sunt frecaţi de 3 ori pe zi cu suc de coaja verde de nuca vreme de două trei saptamani.

Parul albit prematur
Poate fi innegrit temporar prin frecarea cu coji verzi de nuca sau prin ungerea cu un decoct foarte concentrat: o mână de coaja verde se fierbe vreme de cinci minute intr-o cana de apa dupa care se lasa la racit. Aceasta vopsea naturala poate fi folosita si pentru barba carunta a barbatilor

Inflamatie in gura si in gat - amigdalita
O mână de coji uscate se maruntesc bine si se adauga pestele o jumatate de litru de rachiu de drojdie cu care s-a lasat sa se macereze vreme de 10 zile dupa care se filtreaza si se fac gargare si clatirea gurii cu acest preparat diluat cu apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu