Cauta pe blog

Beneficiile legumelor

Beneficiile legumelor

Vinetele pe care trebuie să le alegeti pentru salata trebuie sa fie lunguiete şi negre mai degraba decat rosiatice si bombate.
Ca sa nu se innegreasca, vinetele trebuie curatate de coaja numai cu cuţite de lemn sau cu lama inoxidabila.
Vinetele prajite sau fripte trebuie în prealabil taiate in rondele presarate cu sare si lasate pe o hartie absorbanta vreme de două ore.
Vinetele fac casă bună cu margaretele. Daca ne cultiva in gradina plantati un strat de vinete si unul de flori.
Vinetele ajunsese la deplina maturitate nu trebuie sa lipseasca din alimentatia diabeticilor faceti cure dietetice pe toata durata sezonului estival.
Vinetele date printr-un albuş de ou absorb mai putina grasime la preparare si sunt mai digeste.

Conopida - frunzele de conopida fierte şi transformate în terci vindeca abcesele si hemoroizii (aplicata sub forma de cataplasme).

Broccoli - legumă cu reputatie anticancerigena nu trebuie fiarta mai mult de 10-15 minute.

Preferaţi broccoli de culoare verde intens si fara urme de pete galbui. Frunzulitele prinse de tulpini nu trebuie sa fie veştede. Inainte de preparare broccoli se desface in buchetele asemenea conopidei si se tine cateva minute in apa cu otet, clatiti apoi sub jet de apa rece.

Morcovii trebuie semănati in gradina împreună cu zat de cafea sau cu seminte de ridichi, ii veţi feri perfect de insectele dăunătoare. Morcovii fac casa buna in salate cu alunele sau nucile date pe razatoare. E o idee excelenta de aperitiv pentru musafiri. O felie de morcov taiata pe lung aşezată în tabachera asigura pastrarea umiditatii tutunului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu