Cauta pe blog

10 trucuri in bucatarie - bunica stie tot

Ca sa nu se lipeasca alimentele nu le pune reci in tigaia fierbinte. Este important si ca tigaia sa fie curata altfel se ard resturile cand o pui pe foc. Daca uleiul s-a murdarit în timpul prajirii strecoară-l printr-o sita.

Vrei snitele cat mai crocante? Pune in faina prin care le tavalesti este o lingurita de praf de copt. Prajeste in ulei bine încins ca sa fie mai puţin grase, aşadar absorb o cantitate minima de ulei

Nu sara carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul si carnea nu se va mai rumeni. Dupa ce a facut o crustă poti pune putina sare. La sfarsit cum o iei de pe grătar, mai poti adauga putina sare, astfel friptura va fi suculenta.

Pentru ca pastele si orezul sa nu se lipeasca, adauga in apa de fierbere cateva picaturi de otet.

Ca sa nu crape prajiturile cu brânză pune sub  tava de copt  un vas cu apă. Aburul degajat în timpul coacerii va impiedica uscarea lor, deci  craparea. Deasemenea după ce ai stins cuptorul mai lasă placinta inauntru ca sa nu se raceasca brusc.

Pentru ca aluaturile de patiserie sa fie fragede, foloseste ingrediente reci,  faina, untul, ouale,  le pui la frigider înainte. Dupa ce ai facut aluatul mai lasa o ora si  30 de minute la rece.

Pentru ca mancarea sa nu-ti dea in focunge marginea cratitei cu putin unt.Procedeul este valabil pentru fierberea orezului a pastelor si a cartofilor.

Mancarea mai degresată e mai sanatoasa, mai ales vara. Inlaturi grăsimea din supa daca pui in bol 4 cuburi de gheaţă.  Grăsimea se adună în jurul lor si o vei putea înlătura uşor. In cazul în care supara devenit prea rece o mai incalzesti putin.

Cand prepari o prajitura cu untcongelează-l mai intai si apoi da-l prin razatoare pentru a-l încorpora mult mai uşor in aluat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu