Cauta pe blog

Bucatariseli

Despre peste

Pestele proaspat se recunoaste dupa culoarea banhilor daca sunt rosii cumparati-l daca, sunt albicioase pestele este vechi. Dar atenţie, unii pescari incearca sa isi insele clientii inbiband branhiile cu sânge de animal. Cand cumparati peşte frecati-i urechile cu degetele, daca se murdaresc cu rosu e semn ca pestele a fost “spoit”.

Pestele cu ochii bombati şi strălucitori este proaspat, pestele cu ochi cazuti in orbite e vechi.Pestele proaspat e tare, daca de la coaste în jos e moale nu-l cumparati. Pestele proaspat are solzii luciosi si se desprind uşor, daca solzii sunt tepeni, lipiti de trup, pestele este vechi.

Despre legume

Vinetele sunt bune si proaspete numai cand au culoare lucioasa.
Legumele proaspete se pun la fiert intotdeauna in apa fierbinte iar legumele uscate in apa rece.Legumele proaspete nu se pun dintr-o data in apa care clocoteste, fiindca se opreste din fiert si legumele se intaresc. Puneti-le pe rând astfel incat apa sa nu se opreasca din clocotit.

Despre paine

Nu cumparati niciodata paine expusă afara fiindca e plina de praf. Strangeti o felie de paine între degete, daca dupa ce-i dati drumul revine la loc e proaspata, daca ramane lipita e necoapta.
Painea veche de o zi e mai digesta si mai hranitoare decat painea proaspata fiindca a pierdut o parte din apa pe care o conţinea.

Bamele sunt tinere si proaspete când nu sunt prea mari, nu înţeapă prea tare si cand au o culoare verzuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu