Cauta pe blog

Sarea in fel si chip

Pentru ca rufele sa fie albe ca zaharul - In apa de clatit rufe puneti şi un pumn de sare. Rufele se fac albe ca zaharul

Sarea si hainele - Lustrul de pe coatele hainelor din stofa dispare daca este frecat cu o carpa groasa inmuiata in otet amestecat cu apa sarata. 

Grasimea depusa pe gulerele hainelor din stofa se scoate daca este frecata cu un burete înmuiat într-un amestec de apă cu oţet şi cu sare.

Tricotajele din lana colorata se tin înainte de a fi spalate in apa in care s-a pus un varf de cutit de sare si o lingura de otet.

Pete de grasime pe haine se scot usor prin prepararea unei paste facuta in casa din sare si din benzină uşoară.  Frecati petele mai intai cu o carpa moale, apoi cu o perie asupra.

Daca focul ameninta sa se stinga - Un foc din lemne care ameninta sa se stinga invie si arde puternic daca aruncam in el un pumn de sare.

Cum se invioreaza culorile de pe covoare - Covoarele se curata bine si culorile din ele invie, daca sunt măturate cu mătura udata in apa sarata.

Pentru ca supele să nu se acrească - Vara supele tin mai mult daca sunt fierte fara sare si daca se dau intr un clocot in fiecare zi

Pentru ca muraturile sa nu faca musita si mucegai - Castravetii si gogosarii sau alte muraturi din care s-a luat o parte, trebuie acoperite cu putin alcool curat amestecat cu un praf de sare astfel, se evita musita care se formează la gura borcanului

Cum ramane lămâia proaspata

O jumatate de lămâie aşezată cu partea taiata pe o farfuriuta cu sare, rezista zile intregi, fara a-si pierde sucul si prospetimea. La folosire se spală.

Pentru ca uleiul sa nu racezeasca - Puneti un praf de sare în sticla începută de ulei, nu va mai rancezi niciodata.

Albusurile - batute cresc mai repede si mai spornic daca se pune în ele un praf de sare. Prospeţimea ouălor se controleaza uşor atunci când ne punem in apa cu sare o lingura la un litru de apă se duc la fund.

Sarea in fel si chip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu