Cauta pe blog

Totul despre patrunjel

Invata sa-l alegi - Patrunjelul cu frunza creaţă e mai aspectuos la revedere, deci alege-l de pe tarabele din piata atunci cand vrei sa-l folosesti pentru decorarea de sendvişuri sau ouă umplute. Pentru gătit preferati însă patrunjelul cu foaia mai mare şi lata, este cu mult mai parfumat

Conservat la congelator - Alegeti tulpinite intregi, spalati-le bine apoi uscati-le bine cu fonul. Pasati-le in mixer. Puneti-le in cutiute de plastic la congelator.  Inainte de a le pune in mancare, presati-le cu dinţii unei furculite. Puteti conserva si buchetele întregi de patrunjel, daca le introduceti in compartimentul de gheata al congelatorului. Cand vreti sa il folositi taiati bucatele cu foarfeca.

Cum se usuca - Culegeti-l vara pe caldura la vremea pranzului, păstrându-i tulpinitele cat mai lungi cu putinta fiindca ele ii conserva cel mai bine aroma. Atarnati-le in cuie intr o camera uscata si aerisita. odata uscate, conservati buchetelele in cutii de metal. Inainte de a le utiliza inmuiati patrunjelul uscat in apa calduta.

Sanatate - Pentru a evita retentia de apa, inlocuiti apa pe care o beti pe zi cu infuzie de patrunjel 100 grame la un litru de apa.

Protectie pentru trandafiri - Dacă semanati pătrunjel la rădăcina trandafirilor, puricii de plante care nu-i suporta mirosul vor pleca pentru totdeauna.

Contra durerilor provocate de înţepături - Sucul de frunze de patrunjel atenueaza usturimile provocate de urzici si de piscaturile insectelor.

Totul despre patrunjel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu