Cauta pe blog

7 superalimente care ard grasimea

1. Merele – Sunt excelente pentru slabit, deoarece contin pectina, o substanta care impiedica celulele sa absoarba grasimea. Totodata, merele sunt pline de fibre, care te ajuta sa te simti satul dupa consumarea lor si inhiba dorinta de a mai manca snacksuri sarate sau dulci, care te saboteaza in incercarea de a incapea in hainele preferate. Asa ca, bucura-te oricand de o gustare savuroasa mancand mere proaspete.

2. Fasolea uscata – in cura de slabire, fasolea uscata este excelenta pentru pierderea in greutate si mai ales pentru mentinerea ei. Fasolea este bogata in proteine, care intaresc muschii astfel accelerand metabolismul, contine multe fibre, ceea ce previne cresterile sau scaderile glicemiei pastrand-o in limitele normale. O cana de boabe de fasole pe zi acopera necesarul zilnic de fibre. 

3. Somonul – Cand ai nevoie de mancare care arde grasimile, apeleaza cu incredere la somon, nu o sa-ti para rau. Nu alege somonul din crescatorii, ci consuma somon salbatic care este mai bogat in acizi grasi omega 3 care produc leptina, un inhibitor natural pentru scaderea poftei de mancare.

4. Ouale – pline de proteine, plus toti cei 9 amino-acizi esentiali, ouale fac parte din grupa alimentelor care te ajuta sa scazi in greutate. Un studiu a demonstrat ca oamenii care mananca 2 oua  la micul dejun timp de 2 saptamani scad mai repede in greutate decat cei care consuma un covrig. Consuma ouale fierte sau impreuna cu spanac si serveste un mic dejun supergustos.

5. Iaurt Grecesc – continand mai multe proteine decat un iaurt obisnuit, iaurtul grecesc este satios, iti da imediat dupa servire o senzatie de plin si totodata prin continutul mare de proteine contribuie la hranirea masei musculare care prin efort scade grasimea din organism.  Mai contine si calciu, un important nutrient care mentine masa osoasa sanatoasa, de aceea este un aliment recomandat celor care fac sport, fiind excelent pentru muschi si oase.

6. Edamame – aceste boabe gustoase de soia te vor satura si in acelasi timp te vor hrani cu aproape 9 grame de fibre si 11 grame de proteine la o cana de edamame consumata zilnic. Se pot servi sub forma de gustari sau adaugate in salate.


7. Cereale integrale – de la orezul brun la quinoa, toate cerealele integrale te ajuta sa arzi de 2 ori mai multe calorii odata digerate decat atunci cand consumi alimente procesate industrial, ca painea alba sau produsele de patiserie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu