Cauta pe blog

7 alimente care te fac mai destept

Afine

Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina (pigmentul de culoare albastra), au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele, neutralizand radicalii liberi care pot promova boala si imbatranirea in organism prin continutul lor de:

-vitamina C

-vitamine din complexul B

-vitamina E

-vitamina A

-cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian)

-seleniu

-zinc

-fier (creste imunitatea prin cresterea hemoglobinei si a concentratiei de oxigen din sange) si stimuleaza astfel, sistemul imunitar prevenind aparitia infectiilor.

Totodata afinele contribuie la diminuarea grasimii din zona abdomenului.


Seminte de dovleac

Semintele de dovleac sunt folosite de peste 3.000 de ani pentru proprietatile lor medicinale, sunt pline de vitamine si minerale, adevarate delicii care te ajuta sa tii colesterolul sub control, trateaza infectiile urinare si vindeca depresia.


Legume verzi

Spanac, broccoli, salata, varza

Lupta impotriva diabetului.

Sursa bogata de calciu.

Asigura o buna circulatie a sangelui si o buna irigare a creierului.

Se recomanda includerea acestora in dieta zilnica pentru a imbunatatii starea de sanatate si pofta de viata

Este indicat sa fie consumate ca atare sau putin calite, nu fierte sau prajite.


Rosii

Sursa bogata de vitamine: A, C, K, acid folic și potasiu. Conţin in mod natural cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în dietele sanatoase, contribuind la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului lipidelor in sange.


Salvia

In trecut era utilizata de greci si romani ca planta medicinala pentru a trata boli mintale si epilepsie. Este buna pentru a imbunatati memoria si pentru stimularea productiei de hormoni.

Cand este combinata cu rozmarin, ovaz sau cimbru este perfecta pentru ameliorarea depresiei si recapatarea poftei de viata.


Atentie!!

Consumul in cantitati excesive sau pe termen lung poate duce la convulsii (poate creste bataile inimii si poate provoca confuzie mentala).

De asemenea, nu trebuie sa fie utilizata in timpul sarcinii sau cand o persoana are febra. Daca se doreste folosirea uleiului esential de salvie, sa nu se aplice inainte de a fi diluat.

Persoanele cu diabet zaharat trebuie sa isi intrebe medicul inainte de utilizare.


Fructe oleaginoase

1. Migdalele

2. Alunele

3. Arahidele

4. Castanele

5. Fisticul

6. Nucile

7. Caju-ul

8. Nucile pecan

9. Macadamias

Desi contin un numar mare de calorii, prezenta lor in alimentatia echilibrata si chiar intr-o dieta pentru slabit, este benefica, pentru ca aduc organismului nutrienti de cea mai buna calitate: proteine vegetale, fibre alimentare, toate vitaminele din complexul B-urilor, calciu, minerale, vitamina E si grasimi nesaturate.


Avocado

Consumate, aceste fructe reduc riscul de accident vascular cerebral, (AVC) tot prin continutul de acid folic (studiile au demonstrat ca aceasta substanta s-a dovedit utila in prevenirea comotiilor cerebrale;

- protejeaza celulele si echilibreaza functiile sistemului nervos;

- previn pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer, deoarece sunt o sursa bogata de vitamina E, substanta care neutralizeaza radicalii liberi ce distrug celulele creierului.

Consumate constant in stare cat mai proaspata, aceste alimente pur si simplu iti energizeaza creierul, imbunatatind circulatia sangelui, irigarea si oxigenarea optima a acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu