Cauta pe blog

Metode stravechi de dezintoxicare a organismului

Medicina populara ofera adesea retete foarte eficiente iar autorul acestora se pierde în negura timpului. Bunicii nostri ştiau că prima regula a sanatatii este adoptarea unei alimentatii echilibrate şi a doua la fel de importantă este curăţirea la timp a organismului de diferite reziduri.

Ei tineau întotdeauna o zi de post negru pe săptămână, consumau multe fructele şi legumele si mai putina carne, laptele il preferau crud (smantana si lapte batut), foloseau mierea in loc de zahar si cand aveau o problema de sanatate o rezolvau cu ceaiuri.

Curatirea ficatului şi eliminarea pietrelor

Cel mai bun ceai pentru a curata ficatul este cel de galbenele se fierb 40 de g flori uscate la un litru de apa, acest ceai se consuma in 3 etape: dimineaţa la prânz şi seara cu 20 de minute înainte de masă timp de 3 saptamani.

Pentru eliminarea pietrelor de la ficat se va folosi un amestec de 100 grame de ulei de măsline şi 100 grame suc proaspat de lamaie, racit in frigider. In ziua in care se începe tratamentul nu se mananca masa de seara si in locul acesteia se vor consuma cele 200 de grame de solutie chiar înainte de culcare stand în pat.

Consumati inghitituri mici si amestecati lichidul care se separa in continuu. Dupa ce ati terminat întreaga cantitate nu va mai ridicati din pat. A doua zi veti folosi un supozitor purgativ sau veti face o clisma usoara.

Tot restul zilei veţi bea numai apa fiarta (cat de fierbinte puteti), indulcita cu putina miere si seara veti face o nouă clisma. A treia zi puteti consuma legume si fructe, nu mai beti apa fiarta si a patra zi reveniti la normal.
Pietrele eliminate sunt de dimensiuni mici si au culoarea verde intens.

Metoda complexa de dezintoxicare

Tratamentul acesta necesita sare Glauber doar cateva linguri şi 2 litri de suc de citrice.  Sarea Glauber este sulfat de sodiu si o puteti achizitiona de la farmacie. 

Pentru sucul de citrice sunt necesare 4 grapefruit-uri mari, 4 lamai si dupa ce se obţine sucul acestora se completeaza pana la 2 litri cu suc de portocale.  Peste cei doi litri de suc proaspăt de citrice se adauga doi litri de apă fiartă şi răcită bine. 

In ziua cand incepeti tratamentul nu veti manca nimic, iar in urmatoarele doua zile cand va apare o senzatie puternica de foame mancati si banane.  

Deci, de dimineata beti un pahar de apa rece in care ati dizolvat o lingura de sare Glauber si apoi beti o jumatate din cei patru de limonada.  Repetati acest ritual la prânz şi seara şi între mese consumati restul sucului de fructe fara sare.

Recapitulam: 

- în prima zi se consuma 4 litri de suc si 3 linguri de sare 

- a doua zi 4 litri de suc 3 linguri de sare si cel mult 4 banane 

- iar a treia zi 4 litri de suc 3 linguri de sare si pana la 8 banane.

Rezultatul: din organism se vor elimina 12 litri de limfa acida bolnava si odată cu ea multiplele toxinele care ne otravesc organismul.

Metoda pentru ridicarea tonusului general al organismului

Se vor folosi următoarele cantităţi de plante uscate:

- muşeţel 100 grame

- sunatoare 100 grame

- siminoc 100 grame

- muguri de mesteacăn 100 grame.

Se amesteca bine, iar cu o lingura din amestecul obtinut se va face o infuzie intr-o jumatate de litru de apa. Dupa 20 de minute se strecoara si ceaiul rezultat (două căni) se consuma astfel:

- o portie 250 mililitri îndulcită cu o lingurita de miere seara înainte de culcare;

- cealaltă portie, tot indulcita, dimineata pe stomacul gol.

Se consuma acest ceai in fiecare zi pana se termina întreaga cantitate.

Procedura se poate repeta cel mult o data pe an.

Este important să rețineți că înainte de a încerca orice regim de curățare sau detoxifiere, ar fi indicat să consultați un medic sau un specialist în nutriție pentru a primi sfaturi personalizate și a vă asigura că aceste metode sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu