Cauta pe blog

Alunitele, periculoase sau nu?

Am peste 35 de ani, pe la 10 nu stiam ce e o alunita, dupa 20 deja aveam o duzina. Sursa fiind sigura, in cazul meu - soarele. Unii zic sa le masezi de 2 ori pe zi cu ulei de ricin, altii sa ti le operezi dar hai sa intelegem defapt care este sursa lor si ce tipuri de alunite exista:

- alunite inofensive - care sunt clar definite au culoarea maronie - maroniu inchis si nu dor.

- alunite cu probleme - melanom - cancer de piele - se refera la alunitele care nu au o forma regulata, culoarea nu este definita - poate fi maro cu rosu, maro cu alb, sau alb cu rosu - acestea trebuie sa fie vazute de un medic dermatolog. 

In trecut se aprecia faptul si se considera frumoasa o piele neatinsa de soare, alba si fara pete. De ce? - pentru ca soarele imbatraneste, da, este primul si cel mai mare dusman al pielii  - rezultatul expunerii la soare in mod repetat pentru capatatul - asa - zisului bronz care te face mai "sexi" - te imbatraneste inainte de vreme chiar daca ai pielea alba, creola sau inchisa. 

Sa incercam un exemplu - de ce credeti ca pielea de sub barbie este intinsa si are o textura sanatoasa - exact - pentru ca o expuneti la soare doar cand stati la orizontala, nefiind bombardata de razele ultraviolete ca resul corpului, ea este mai sanatoasa - ca cea de bebelus.

Si daca tot stam la soare, bine ar fi sa folosim creme cu factor de protectie peste 50 - iar in zona cu alunite dublu. Aviz amatoarelor care au prea multe alunite si nu vor sa se mai pricopseasca si cu altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu