Cauta pe blog

De ce cheleste pisica?

Multi stapani de pisici se confrunta cu o astfel de problema. Pe langa faptul ca in perioada naparlirii, adica in primavara pisicile lasa par peste tot daca nu avem grija sa le facem toaleta, sa le periem si sa strangem parul naparlit. 

Problema apare atunci cand pisica incepe sa naparleasca si pe parcurs isi pierde majoritatea blanii. Aici nu mai este vorba de o simpla naparlire, ci poate fi infectata cu o ciuperca.Sau ma bine zis cu microsporine.

Tratamentul pe care l-a urmat pisica mea Pufi pentru a scapa de aceasta ciuperca a fost format din: IMAVEROL 1 ml la 50 de ml apa calduta.

Se pune solutia intr-un pulverizator si se stropeste pisica in locurile fara par. De preferat sa aveti un guleras, pentru ca pisica sa nu se linga. De obicei nu tolereaza substanta si vomita. De preferat ca tratamentul sa se faca seara, dupa ce pisica a mancat. Ziua o lasati fara guler ca altfel devine stresata. Tratamentul se face timp de 2 saptamani, pentru siguranta. 

Nu lasati pisica sa intre in contact cu alte animalute, pentru ca ciuperca e transmisibila, de la mate la catei, de la catei la mate si in special la om. O buna igiena e de preferat cand faceti tratamentul...spalat pe maini, dat cu spirt.

Pentru orice eventualitate si spre a spulbera toate neclaritatile, e bine sa faceti un test pisicii, la oricare clinica veterinara, pentru a fi siguri ca are ciuperca si nu cheleste din alte motive. Costa in jur de 60 ron si rezultatul il aveti in 2 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu