Cauta pe blog

Ce se intampla cu creierul cand corpul intra in soc din cauza pierderii de sange

Sistemul circulator este folosit în principal pentru a transporta sângele oxigenat și fluidele necesare pentru hranirea țesuturilor și organelor corpului. Deci, atunci când pierzi sânge, iti pierzi defapt mijlocul de transport care distribuie oxigenul necesar corpului si fara de care nu poti sa traiesi. Majoritatea celulelor din corpul tau au nevoie de oxigen pentru a supraviețui. 


Acest lucru este valabil în special pentru țesuturile care utilizează o cantitate mare de energie. Cel mai important exemplu este creierul, care consuma 20-25% din oxigenul colectat in organism, celulele acestuia mor fara aceasta resursa de oxigen. Când corpul intra în stare de șoc din cauza pierderii de sânge, șoc hipovolemic, ești literalmente pe moarte, putin cate putin.


Ce se intampla cu creierul cand corpul intra in soc din cauza pierderii de sange


Aceasta include creierul. Odata identificata această situație de urgență, creierul tău te pune într-o stare de consum redus de energie, întreruperea tuturor funcțiilor imediat care nu sunt necesare, astfel încât să se poată concentra asupra alocării resurselor de oxigen la zonele cele mai necesare pentru supravietuire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu