Cauta pe blog

Cinci moduri de a scapa de anxietate

Aproape noi toti suferim de anxietate mai mult decat ar trebui. Anxietatea este teama in absenta unei amenintari externe. De multe ori este insotita de un comportament social ostil.

Uneori pacientii suferinzi de aceasta boala incearca sa isi narcotizeze anxietatea cu alcool sau alte substante care produc toxicomanii sau pot cauta indepartarea anxietatii prin cresterea timpului si efortului in munca sau hobby-uri care implica activitati sociale sau multa vorbarie cu ceilalti.

Se crede ca simptomele anxietatii sunt direct legate de sentimentele de nesiguranta si adesea sunt descrise de pacienti ca sentimente de pierdere a controlului sau sentimente ca vor muri.Aici sunt prezentate cinci moduri de a scapa de anxietate care sunt considerate de cei care studiaza comportamentul uman ca avand cel mai mare efect.

1. Invata sa te folosesti de energia aditionala pe care adesea o experimentezi in rastimpuri de tensiune acuta.

2. Foloseste acea energie in plus in mai multe canale creative. Foloseste-ti tensiunea.Numai activitatile care intr-un fel sau altul sunt productive au acest efect. Exista un tip de activitate care are o valoare particulara si anume scopul creativ.

3. Inlocuieste cu altceva persoana, obiectul sau situatia care cauzeaza tot stress-ul.

4. Fa planuri pe termen lung mai ales pentru a obtine lucrurile de care te simti frustrat ca nu le ai. Dar oricare modalitate o folosesti pentru a-ti atinge scopul ,cel mai important este sa fii realist si ar trebui sa lucrezi la acest lucru inca de pe acum.

5. Lucreaza la propria organizare.Nu numai pentru a fi sigur ca faci tot ce ar trebui dar si pentru a te asigura ca nu preiei prea mult.

Stress-ul poate fi cauzat de faptul ca nu ne planificam activitatile cu destula atentie sau le planificam mult prea rigid si terminam prin a ne infrange pe noi insine.

Astfel ajungem in punctul in care am indeplinit totul asa cum am pornit sa facem.Dupa, am fost mult mai linistiti pentru ca simteam ca tinem sub control munca noastra.

Ideea planificarii zilnice a orelor libere este recamandata celor care se simt nerabdatori sa munceasca. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu