Cauta pe blog

5 superalimente pentru creier

Ai emotii inainte de examene?



alimente care cresc performantele scolare

Nu stii ce sa mananci atunci cand inveti pentru a-ti creste capacitatea de concentrare si de retinere a informatiilor. Exista 5 superalimente naturale care odata consumate cresc performantele scolare si nu au efecte secundare.


Lista celor 5 superalimente pentru creier


Bananele

alimente pentru creierSe mai numesc si "fructele fericirii" pentru ca contin o substanta numita triptofan care stimuleaza secretia de serotonina - hormonul fericirii ce ajuta la reducerea stresului.
Bananele sunt o sursa buna de amino-acizi pe care corpul tau ii transforma in serotonina si melatonina, doi hormoni ce induc relaxarea si buna dispozitie.
Sunt o buna sursa de vitamina B6 care ajuta la o mai buna oxigenare a sangelui si o mai buna circulatie a acestuia.




Ceaiul de Salvie

5 alimente pentru creier
Bea ceai de salvie pentru ca este recomandat in starile de nervozitate, stari intalnite de obicei inaintea evenimentelor importante, deci este bine sa fie consumat atat inainte cat si in perioada examenelor. 

Trebuie consumate cel putin 2 cesti de ceai de salvie pe zi pentru a imbunatati circulatia sanguina atat la nivelul creierului cat si la nivelul intregului corp.






Nucile


5 alimente pentru creier

Te-ai intrebat vreodata de ce nucile sunt asemanatoare cu creierul uman? Exact! deoarce cunsumul de nuci imbunatateste functiile creierului si ale inimii.

5 alimente pentru creierNucile contin acizi alfa-nucleici care fac sangele sa circule mai bine si deci creierul este mai bine oxigenat.

Au mierzul bogat in serotonina care contribuie la prevenirea atacurilor cerebrale si cardiace.

Sunt bogate in acizi omega 3 care protejeaza inima in cazul batailor neregulate care in timp duc la atacuri de panica sau chiar atacuri de cord.

Nucile amelioreaza depresia si stimuleaza creierul. Consumul regulat de nuci ajuta la scaderea colesterolului "rau" LDL cu aproape 10 % in doar cateva saptamani.






Ceaiul de fructe de Fenicul 


5 alimente pentru creier


Ceaiul de fructe de fenicul este foarte util celor care invata mai greu. 

O cana de ceai de fructe de fenicul pe zi cresc performantele scolare. Ceaiul de fenicul calmeaza starile de agitatie nervoasa si lupta cu oboseala. 








Rodia 

Boabele de rodie si celulele rosii din sange sunt mai mult decat asemanatoare. 

5 alimente pentru creier5 alimente pentru creier

Sucul de rodie consumat inainte si in perioada examenelor actioneaza precum un fluidizant al sangelui, subtiind sangele si imbunatatind circulatia acestuia prin artere. 

In acelasi timp consumul de rodie creste productia corpului de oxid nitric, fapt care duce la imbunatatirea capacitatii de dilatare a vaselor de sange.




Sfaturi +


Nu uita inainte de examen sa mananci cel putin o banana. Daca bei cafea si nu mananci ceva, cat de putin inainte de examen, din cauza stresului nivelul de zahar din sange va scadea si iti va da o stare de anxietate si lipsa de concentrare.
Trebuie sa tinem cont de zicala romaneasca "E mai bine sa infrunti problemele cu stomacul plin decat gol", si bea mai putina cafea deoarece consumul in cantitate mare creste nervozitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu