Cauta pe blog

Scapa de infectii cu antibiotice naturale

Usturoiul
Este cap de lista ca antibiotic natural. Iar pentru cei care simt un discomfort gastric atunci cand il consuma, este indicat sa-l servesca cu iaurt. Iaurtul protejeaza mucoasa gastrica fiind un probiotic natural.
Usturoiul este vestit in tratamentul micilor infectii dar si a virusilor si infectiilor puternice prin continutul bogat de alicina, ingredientul sau activ. Mai mult, contine extrem de multi antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand astfel sistemul imunitar.

Oregano
Este un antibiotic natural cu proprietati antibacteriene benefice impotriva stafilococilor, inhiband dezvoltarea acestora. Acesta trateaza o varietate de boli: raceli, cistite, anorexie si infectii puternice ale plamanilor.

Mugurii de plop (propolis vegetal)
Prin studii de specialitate s-a aratat ca in mugurii de plop exista cinci substante prezente si in propolis, dintre care trei au proprietati antibiotice si antifungice. Mugurii de plop mai contin si derivati ai saligenolului, care confera puternice actiuni antiinflamatorii, analgezice, antifebrile si sudorifice.

Echinaceea
Este utilizata in special in lupta cu bacteriile si virusurile, intarind in acelasi timp si sistemul imunitar slabit. Este eficienta in tratarea herpesului, a infectiilor respiratorii, a racelilor, gripelor si a alergiilor de sezon.

Ceapa
Este cunoscuta si folosita de mii de ani ca remediu in diferite afectiuni. Are in compozitia sa numerosi antioxidanti care ucid bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand in acest fel sistemul imunitar si intarindu-l. Mai mult, siropul din ceapa este excelent remediu in tratarea tusei, in special a celei seci.

Eucaliptul
Este un antiseptic natural folosit si ca un puternic antiinflamator. Are proprietati expectorante, descongestionante, antivirale si antiseptice si de aceea specialistii il recomanda in majoritatea afectiunilor respiratorii: raceala, guturai, tuse, faringita, pneumonie si pleurezie.

Chimenul

Uleiul esential extras din chimen are un continut bogat de compusi antibacterieni si antivirali, care pot intari sistemul imunitar, prevenind racelile si infectiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu