Cauta pe blog

7 alimente care previn infarctul de miocard

Alimente benefice pentru miocard


Morcovi - Morcovii contin din abundenta caroten, vitamina A, vitamina C si fibre, nutrienti care protejeaza sanatatea aparatului cardiovascular in ansamblu.

7 alimente care previn infarctul de miocard

Ardeiul gras - Contine vitamina B6 si acid folic, foarte importante pentru reducerea nivelului de homocisteina, substanta asociata cu deteriorarea vaselor de sange si cu risc crescut de atac de inima. Sunt indicate ardeii grasi rosii, care contin licopen suficient pentru a stimula activitatea cardiaca.


Rosiile - Au cel mai mare continut de licopen – unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali. El este cel care da culoarea specifica a tomatelor si aduce cele mai multe beneficii pentru sanatate. 

Reduc nivelul colesterolului rau care altfel s-ar depune pe vasele de sange si le-ar bloca, impiedicand circulatia sangvina, favorizand producerea unui infarct miocardic. Consumul frecvent de rosii impiedica aparitia problemelor cardiovasculare. In schimb nu sunt indicate rosiile galbene – care sunt mai putin bogate in licopen si nu au acelasi efect la rosiile rosii.


Pestele - Somonul, sardinele, macroul, tonul, heringii sunt specii de peste foarte bogate in acizi grasi omega-3, esentiali in buna functionare a inimii (combat atero-scleroza – depunerile de grasime de pe artere), aritmia (bataile neregulate ale cordului) si tin sub control trigliceridele (grasimi din sange implicate in declansarea afectiunilor cardiovasculare a obezitatii si a diabetului).


Cartofii - Sunt bogati in potasiu – un nutrient ce reduce tensiunea arteriala. Consumati-l cu incredere sub toate formele: copti, fierti…mai putin prajiti.

 

Ceapa cruda - Ceapa cruda scade colesterolul rau.


Rodiile - Nicio zi fara suc de rodie. Fructul de rodie actioneaza precum un fluidizant al sangelui, subtiind sangele si impiedicand formarea de cheaguri si depuneri pe artere. Fructele au capacitatea de a atenua inhibitorii enzimelor, de a inversa formarea placii in artere si de a creste productia de oxid nitric, fapt care duce la imbunatatirea capacitatii de dilatare a vaselor de sange.


Alimente contraindicate


Atentie!!!
Nu consumati alimente foarte bogate in vitamina K


Alimente bogate in vitamina K, nu sunt indicate, aceastea favorizand coagularea sangelui. Cele mai bogate alimente in vitamina K sunt: spanacul fiert, varza creata gatita, varza de Bruxeles fiarta, broccoli oparit la aburi, sparanghel fiert, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu