Cauta pe blog

Puterea vindecatoare a legumelor si fructelor

Legume vindecatoare

cartoful
-  sub formă de piure ajuta la fortificarea organismului in starile de debilitate şi astenie. Cojile de cartofi stimuleaza glandele sexuale. In stare cruda cartofii rasi cu mere rase sunt purgativ eficient şi uşor, ofera o piele neteda si frumoasa.
- cartofii cruzi curatati si rasi din care se prepara zeama: se ia cate o lingura contra arsurilor la stomac (pirozis) si in tratarea hiperaciditatii şi gastritei.

castravetele – murati, castravetii in saramura stimuleaza digestia si creste putin temperatura corpului.

dovlecei - sunt buni in tratarea afectiunilor renale si intestinale apoi in bolile de plamani si bolile de nervi (epilepsie).

dovleac - semintele de dovleac zdrobite (neprajite) se mesteca de mai multe ori pe zi. Provoaca eliminarea apei din corp curata rinichii şi întregul sistem urinar.

seminţele de dovleac - curatate de coaja - zilnic 30-50 de bucati pe stomacul gol elimina tenia.

morcovul - în stare crudă, ca morcov ras, câte două linguri pe stomacul gol ajuta copii sa scape de viermi intestinali. Totodata cate 3-4 lingurite de morcov ras se recomanda persoanelor aflate în stare de convalescenţă.

patrunjelul - este diuretic, curata sangele. Ajuta in combaterea stărilor de frisoane, tuse cronica. Daca se beau zilnic doua cani de ceai de rădăcină de pătrunjel şi frunze - preparat ca infuzie dar lasat sa traga pana la 10 minute - se vindeca bolile de ficat, rinichi, vezica biliara, vezica urinara.

rosiile (tomatele) - aceste legume au un efect deosebit de bun asupra bolilor intestinelor, ficatului, in guta si reumatism. Efectul cel mai bun il au cand sunt consumate in stare cruda impreuna cu ceapa.  Are efect depurativ si purgativ.  Rosiile impreuna cu usturoiul patrunjelul si ceapa nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie. Dau un impuls de sănătate si întăresc organismul.

sfecla roşie - preparata ca salata, fierte in coaja, apoi decojite condimentate cu hrean si chimen au un efect tonifiant pentru copii. Ajuta la combaterea viermilor intestinali. Pentru aceasta afectiune este chiar util sa fie mâncate crude, rase, cu zeama de lamaie.

telina-  este stimulent al sistemului nervos, admirabil mijloc in tratamentul bolilor glandelor (hipertiroidism).  Stimuleaza potenta sexuala, vindeca inflamatiile articulatiilor. Un tratament desfăşurat pe 4 saptamani este indicat si in tratarea bolilor aparatului genito-urinar.

usturoiul- este un antibiotic natural si eficient, preparat in mancaruri sau sub forma de esenta extract in alcool.  Admirabil mijloc hipotensiv. Se va evita la bolnavii de vezica biliara.

varza-  preparata in stare cruda ca salata, cu putin ulei, chimen sau dupa dorinta cu zeama de lamaie, are un efect usor purgativ, stimulând si metabolismul. Vaza alba este buna pentru tratamentul bolilor de ficat. Cele mai bune efecte le are zeama de varza cruda luata pe nemancate in vindecarea sigură a ulcerul gastric si duodenal. Cura se face cel putin o luna. Nu uitati, in stare cruda varza ajuta si bolile de rinichi. Varza murata amestecata cu chimenul combate starile de anemie si starile de nervozitate. Zeama de varza murata luată înainte de fiecare masă stimuleaza digestia si asigura o flora intestinala normala.

ceapa cruda - ceapa cruda stimulează funcţionarea stomacului si a intestinelor, „subţiază” sângele şi il curata. Ca aplicare externă dupa, ce s-a strivit o ceapa se scoat pielitele dintre foi, se aplica pe locul unde a fost o fractura, se lasă maximum 15 minute.  Se schimva de mai multe ori pe zi. Articulatia reparata va începe să-şi recapete mobilitatea.

frunzele de afin -  primavara înainte de a înflori afinul, se culeg frunzele, se prepara din ele ceai fara a le usca.  Combinat cu planta uscata de tintaura, ceaiul obtinut, are un afect deosebit pentru bolnavi de diabet, sau cei cu conţinutul mare de zahăr în sânge (glicemie mare).

zeama de ridichi negre -  ridichiile negre curatate de coaja  se rad mărunt si apoi se separa zeama. Se ia înainte de fiecare masă câte o lingură de zeamă de ridichi. Efectul miraculos asupra pietrelor de la vezica biliara ajutand la eliminarea lor sau împiedicarea formării lor.  Totodata ajuta in bolile de rinichi la eliminarea nisipului. 

zeama de sfecla furajera -  se rade sfecla, se preseaza pană se obţine sucul crud. Are efecte favorabile asupra digestiei si in special in tratamentul bronsitelor. Favorizeaza expectoratia.

amestec ce combate hidropizia (acumulare de lichid in tesuturi) - se curata 2 cepe mijlocii si se taie mărunt, se pune o lingura de rozmarin tocat se toarna jumatate de litru de vin alb fierbinte şi o cană 250 de ml de apa si se amesteca, se ia câte o lingură la fiecare ora.


Fructe vindecatoare

merele – contin hidratii de carbon si fructoza si in special fosfor. Fosforul are o influenţă deosebită asupra sistemului nervos, asupra creierului si asupra splinei. Continutul marului in fier ajuta mult copiii, formarea sangelui si in tratarea bolilor sistemului nervos. Un pacient care se află în perioada de convalescenta este bine sa consume zilnic compot de mere, sau mere rase la care se adauga putina miere de albine.
Cine sufera de insomnii este bine ca seara, înainte de culcare sa manance unul pana la două mere, aceasta ajută şi combaterea arsurilor stomacale (pirozis) si stimuleaza digestia.
Sucurile naturale obtinute din mere ajuta la combaterea stărilor de palpitatii si la persoanele cu eczeme de tot felul.

perele - sunt bune pentru persoanele ce sufera de afectiuni cardiovasculare sau in covalescenta dupa apoplexie.  Orice bolnav de ficat şi vezica biliară este bine sa profite cond pe piata sunt pere zemoase şi aromate.

lamaia - acestea fructe provenite din zonele mediteraneene, prin continutul ridicat de vitamina c in acid salicilic, ajuta mult la reducerea conţinutului de zahăr în sânge (hiperglicemie). Se cunosc cazuri când bolnavi de diabet cu un continut ridicat de glicemie peste 280 ajungi la scaderea valorilor aproape de normal daca au consumat suc de lamaie. obtinut de la lamai tinute putin la cald pentru a se obţine zeama cat mai multa.
Bolnavi de gută, care sufera mult din cauza crizelor, provocate de acumulare de acid uric şi au ameliorat mult boala daca au consumat suc proaspat de lamaie.

Cand cineva este suferind de reumatism este bine sa consume zeama de lamaie înainte şi după mese. Efectul creste daca se pune in zeama de lamaie putina sare.

Zama de lămâie favorizează funcţionarea inimii. Bolnavul de inima este bine sa-si prepare salatele cu suc de lămâie nu cu otet. Deoarece acidul citric dauneaza dintilor, sucul de lamaie se bea cu paiul iar dupa aceea va spalati bine pe dinti.

Faptul ca lamaia contine şi potasiu într-un procent ridicat face ca zeama de lamaie sa ajute mult bolnavul de cardiopatie ischemica si pe cel ce a suferit un preinfarct sau infarct.

Cine mananca multe preparate din peşte la care bineînţeles lamaia este nelipsita, primeste un important aportul de fosfor si potasiu.

Un bolnav de reumatism care va consuma 2-3 lamai zilnic, va observa ca durerile se raresc si se va simti aproape ca înainte de primele crize.


strugurii - se folosesc din vechime ca un adevarat izvor de sanatate. O cura de struguri fie ca se consuma struguri ca atare sau sub formă de suc, must nefermentat timp de o luna pana la 6 saptamani are efecte bune in tratamentul bolilor de ficat, în stările gripale, febra, boli de plamani si hidropizie (acumulare de lichid in tesuturi).  Se ştiu multe cazuri când o cura de struguri a scapat un bolnav de pietre la rinichi sau vezica urinara de cazurile de îmbolnăviri ale pancreasului (pancreatite). Cura de struguri face minuni si in cazul bolilor de plamani, chiar şi atunci când nu există streptomicină sau alte antibiotice mai puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu