Cauta pe blog

Ce sa mananci pentru a invinge oboseala

Te trezesti obosit chiar daca ai dormit 7 - 8 ore? Nu ai vlaga, casti des si nu ai chef de nimic? Totul se trage de la alimentatia necorespunzatoare. Nu te alimentezi corect si faci greseli, mancand alimente nepotrivite in functie de orele zilei. 

De multe ori, motivul principal il constituie si nivelurile oscilante ale zaharului din sange. Important este sa mancati de 3 ori pe zi, chiar daca mancati putin. Iar daca stiti ca aveti probleme cu glicemia, sunteti hipoglicemici, e bine sa aveti la Dvs o bucatica de ciocolata sau de glucoza pentru situatiile critice.

Alimentatia corecta te scapa de oboseala

Dimineata

O ceasca de cafea, sau de ceai verde, va trezesc simturile si va baga in priza.

E bine cunoscut, ca bauta pe stomacul gol, cafeaua scade glicemia, deci trebuie sa suplimentati cu ceva aceasta pierdere. O felie de paine de tarate unsa cu branza topita si un ou fiert, rezolva situatia. 

Pranz

Mineralizeaza-te si hidrateaza-te. Esti la mijlocul zilei, ai depus efort si trebuie sa-ti incarci bateriile. Consuma de preferat alimente care contin fier: oua, carne rosie si legume cu frunze verzi, cereale integrale, caise, piersici. 

Bananele sunt indicate cand sunteti in oras si nu puteti lua pranzul, o banana este suficienta, daca sunteti pe fuga, va scoate din criza. Puteti sa mai serviti paste integrale, peste oceanic sau pui. Si hidratarea este importanta, sucurile de fructe sunt de preferat a fi consumate la fel apa plata sau un ceai verde.

Nu trebuie sa apelati la carbohidrati rafinati - painea alba, dulciurile, acestia va dau energie pe moment, apoi va moleseste.  

Seara

Inainte de a va duce la culcare cu 3 ore, mancati ceva usor, un peste sau pui cu legume sau vestita noastra mamaliga cu putina branza de burduf. 

Evita cafeaua dupa ora 19.00, nenumarate studii au aratat ca aceasta te impiedica sa adormi chiar daca esti obosit. Ciocolata si vinul rosu sunt si ele interzise inainte de culcare, vinul rosu continand alcool, da o stare de relaxare pe moment, ca apoi pe timpul noptii sa va trezeasca agitati fara motiv, pe de alta parte, ciocolata va energizeaza si nu o sa mai reusiti sa adormiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu