Cauta pe blog

Cum ingrijim incaltamintea din piele naturala

Inca de cand eram copii, parintii, mai ales pe timp de iarna, ne puneau sa ne curatam incaltamintea pentru a 2-a zi. Ca erau murdare de noroi sau patate de urmele de apa cu sare provenite de la antiderapantul imprastiat prin Bucuresti, incaltamintea era curatata in 3 faze.

In primul rand se indeparta cu o carpa umeda - de preferat din bumbac - surplusul de murdarie, pentru revitalizare in a 2-a faza se folosea o carpa imbibata in otet cu apa (in parti egale) si se stergea incaltamintea in intregime urmata iar de o stergere cu apa curata, iar dupa procesul de curatare ne puneau sa lustruim incaltamintea din piele cu crema Doina de la Farmec (sau daca nu aveam, foloseam ulei). 

Cred ca fiecare femeie achizitiona vestitul demacheant, la vremea respectiva fiind cam singura modalitate de curatare eficienta a tenului. Important era..si este ca, vestita crema Doina este consistenta si grasa, suficient cat sa intretina ideal oricare obiect din piele pe care este aplicata. 

La ora actuala, cum pentru intretinea tenului avem atatea alternative, cu nenumarate creme - unele mai scumpe si mai eficiente ca altele, tot crema Doina consituie optiunea ideala si mai ales - ieftina - pentru a avea o incaltaminte impecabila si fara crapaturi. Nu e de mirare, ca bunica, mai are si acum incaltamintea de acum 30 de ani, iar pielea din care este confectionata si-a pastrat aceeasi stralucire si rezistenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu