Cauta pe blog

Alimente care cresc productia de acid hialuronic a organismului

Acidul hialuronic este o substanta produsa de corpul nostru si are efecte intensiv hidratante, actionand prin refacerea rezervelor hidrice din piele si diminuarea pierderilor transepidermale de apa, dand volum pielii. 

Adica mai pe scurt pe intelesul tuturora, el este responsabil de aparitia sau nu a ridurilor. Cu cat dispunem de o productie mai mare de acid hialuronic, cu atat aspectul pielii noastre este mai tanar. 

Cu trecerea timpului, inaintand in varsta, productia de acid hialuronic se diminueaza de la sine, asta daca nu actionati in consecinta si urmariti sa consumati alimente care incurajeaza corpul sa produca suplimentar aceasta substanta.

Ce alimente sa mananci pentru a creste productia de acid hialuronic

Cartilaje si articulatii de origine animala - cu toate ca multi nu doresc sa consume aceste parti, acestea contin cantitati mari de acid hialuronic si colagen. Ca si mancaruri, pot fi servite sub forma de supa de oase sau piftie. Exista altenativa mai placuta si anume, suplimentele nutritive cu cartilaj de rechin.

Legume radacinoase - s-a demonstrat stiintific ca persoanele care consuma radacinoase sunt mult mai sanatoase. Acestea sunt bogate in glucide lente: amidon, fibre alimentare solubile si insolubile.

Astfel, tocmai amidonul continut de aceste legume, stimuleaza productia de acid hialuronic in organism, oamenii care consuma zilnic aceste legume, traiesc mai mult si nu se imbolnavesc de cancer, diabet sau Alzheimer.

Alimente care cresc productia de acid hialuronic a organismului

Consumul acestora, declanseaza in organism un mecanism de autoprotectie a pielii impotriva razelor UV responsabile de imbatranirea pielii.

Soia - fiind o planta leguminoasa cunoscuta si utilizata ca hrana umana cu un istoric de aproape 5000 de ani, soia contine proteine numite izoflavone care imita estrogenul, substanta care incurajeaza productia de acid hialuronic.

Soia fermentata consumata in Japonia si China este cea mai buna sursa de soia, intrucat soia nefermentata contine ftalati nefermentati care impiedica absorbtia corecta a anumitor substante nutritive.

Cereale - orzul verde consumat sub forma de suc.

Fructe - lamai, portocale, grepfruit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu