Cauta pe blog

Intepaturi in zona ficatului

Acum 2 luni am inceput sa am intepaturi in partea dreapta, zona ficatului. Adevarul este ca mananc cam 5-6 oua pe saptamana. 

Daca dorm pe partea dreapta, simt intepaturi rare dar acute in acea zona si simt nevoia de schimbare, ori cu fata in sus ori pe partea stanga pana dispar aceste intepaturi. 

M-am consultat cu cativa apropiati si mi s-a indicat sa nu mai mananc oua prea multe si sa urmez un tratament de regenerare a ficatului, zis si facut. Dupa 3 zile chiar a functionat spre surprinderea mea, cu toate ca nu am putut sa ma abtin sa nu mananc oua, fiind si Pastele, am facut exceptie si am mancat 2 oua de Paste si nu am patit nimic. 

Acum am 5 zile de cand iau Silimarina capsule de 1000 de mg si Redigest de 2 ori pe zi in timpul mesei. Eu manac doar de 2 ori pe zi. maxim poti sa iei 6 pastile de Redigest - asta fiind calculate pentru o persoana care manaca de 3 ori pe zi cate 2 pastile la fiecare masa. 

Am optat pentru Redigest masticabil fiind mai usor de asimilat si scuteste si stomacul de ros pastile. Redigestul e de la Hofigal si e pe baza de ingrediente naturiste deci e OK. Cert e ca de 5 zile nu mai am dureri in zona ficatului sau intepaturi, la mine s-a rezolvat asa, dar pe viitor intentionez sa-mi fac o ecografie abdominala sa elimin probabilitatea unei disfunctii a ficatului sau a unei probleme mai serioase. Am inteles ca si ceaiul de la Liver Help, cei care au scos si Colon Help este ok, merge cam pe aceleasi ingrediente (plante) ca si cei de la Hofigal care produc Redigest.

Tratament cu Silimarina - Silybum marianum - armurariu - este cel mai bun, capsule de 1000 de mg - se ia odata pe zi maxim 2 capsule, cu apa suficienta. Se pot face cure de cate 3 luni cu pauza de 1 luna, sau poate fi administrat non stop fara depasirea dozei de 1000 - 2000 mg pe zi. Singura contraindicatie este a nu se administra persoanelor sensibile la produse apicole.

Silimarina - regenereaza ficatul - este planta ficatului sanatos, semintele acestei plante actioneaza prin continutul lor complex de bioflavanoide cunoscut sub denumirea de - silimarina - aceasta sprijinind celulele ficatului si participa la eliminarea substantelor toxice si regenerarea ficatului.

Efectele Silimarinei:

are un puternic efect antioxidant

regenereaza celulele hepatice

sustine la formarea lichidului biliar, contribuind la digestia normala


Actualizare 2016

Anul trecut in noiembrie 2015 am facut o ecografie abdominala in urma altor intepaturi la ficat (in sfarsit am ajuns sa-mi fac investigatii - mare pacat ca am ajuns asa tarziu). Surpriza a fost ca nu mi s-a gasit nimic in neregula cu ficatul. Am mers mai departe si am efectuat in 2016 un RMN...si ce sa vezi, mi s-au gasit 3 leziuni medii si una mare pe ficat. Aceste leziuni imi dadeau starea de oboseala si intepaturi la ficat cand dormeam pe partea dreapta.

Intepaturi in zona ficatului


Medicul de la Colentina mi-a indicat in prima instanta sa folosesc Silimarina de 1000 mg / zi (tratament pe care l-am folosit si inainte) pana ajung sa-mi fac analizele pentru hepatita. M-a asigurat ca sunt de natura benigna si sa nu ma impacientez, dar netratate pot da complicatii. Nu aveti idee cat de repede se transmite hepatita A, B si C si cat de lipsite de simptome sunt cele de tip B si C. O sa respect indicatiile si mai ales faptul ca nu trebuie sa mai fac mult efort si sa nu ma lovesc sau sa sufar vreun traumatism in zona ficatului, in urma traumatismului aceste leziuni sunt sensibile si pot declasa o hemoragie hepatica. M-a mai intrebat daca folosesc anticonceptionale sau am facut un tratament recent cu antibiotice deoarece si acestea folosite pe termen lung fara un hepatoprotector pot face leziuni pe ficat.

Deocamdata mergem inainte cu tratamentul cu silimarina, care functioneaza....caci nu mai simt intepaturi de 10 zile de cand sunt pe acest tratament. Saptamana viitoare imi fac si analizele pentru hepatita. Revin cu actualizari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu